Presentatie Lionsclub met jonge leden 31 augustus
09 Aug, 04:38
foto
Leden van de nieuwste Lions Club bijeen. De Paramaribo Focus Lions Club wordt op 31 augustus formeel geïnstalleerd.


'Paramaribo Focus Lions Club' zal op 31 augustus formeel worden gepresenteerd aan de gemeenschap tijdens een plechtige ceremonie. De nieuwste Lionsclub bestaat uit 23 'charterleden'. De club is op 23 juli opgericht.

Tijdens deze 'charter night' zal de District Governor, Lion Rudolph Augustin de leden van de nieuwe club installeren en hun de charter aanbieden. Lions Club Paramaribo North heeft besloten deze Millennial club te sponsoren, omdat zij de gedachte ondersteunt dat aan jong volwassenen met hun eigen karakteristieken de ruimte geboden moet worden om op hun eigen wijze de gemeenschap te dienen. ‘Hoe meer vrijwilligers er kunnen worden ingezet voor het servicewerk, des te meer hulp er aan de hulpbehoeftigen kan worden geboden’, is het motto van Lion Rinette Djokarto, president van Lions Club Paramaribo North.

Wereldwijd zijn de leden van de Lions Clubs van middelbare leeftijd, sociaal- economisch onafhankelijk, voeren duurzame projecten uit en dienen de gemeenschap optimaal. Echter blijkt dat er toch een roeping is naar jonge leden om zich aan te sluiten in de organisatie. Volgens Shefanie Vin, charterpresident van de Paramaribo Focus Lions Club, is met het oog op de continuïteit van deze organisatie en het vergroten van de collectieve service impact het idee voor het oprichten van deze club ontstaan. De specifieke doelgroep bij de start van deze club bestaat uit young professionals in de leeftijdscategorie 25 tot en met 35 jaar, ook wel ‘Millennials’ genoemd.

“De initiatiefnemers vinden deze focus belangrijk omdat elke organisatie, waaronder ook de Lions organisatie, zich moet blijven ontwikkelen om relevant te kunnen blijven voor de gemeenschap. Het betrekken van elke leeftijdsgroep in het servicewerk verbreedt de ontwikkelingsperspectieven van de Lions organisatie in Suriname. Het bijzondere is dat deze club de eerste Millennial club is in het Engels sprekend Caribisch gebied.

In het kader van International Youth Week zal de nieuwe club op maandag 13 augustus 2018 haar eerste serviceproject uitvoeren met als doel een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van jongeren in Suriname. Het project wordt uitgevoerd bij het Jeugddoorgangscentrum ‘Opa Doeli’ en bestaat uit de herinrichting van de mediatheek en het doneren van boeken.

Lions Clubs International is 's werelds grootste servicecluborganisatie met meer dan 1,4 miljoen leden van ongeveer 45.000 clubs in meer dan 200 landen en geografische gebieden over de hele wereld. Sinds 1917 hebben Lions-clubs blinden en slechtzienden geholpen en zich sterk gemaakt voor de dienstverlening aan de gemeenschap en het dienen van jongeren over de hele wereld.