6e klassers Veritasschoolschool geven donatie aan AZP
08 Aug, 05:42
foto
Een investeringsplan van de leerlingen van de zesde klas van de Veritasschool heeft geresulteerd in een donatie van 48 zuurstofmeters aan AZP.


Leerlingen van de zesde klas en leerkrachten van de Veritasschool hebben besloten SRD 1900 die ze gespaard hebben, te schenken aan de kinderafdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Na elk voldoend cijfer voor een repetitie, is er door de leerkracht 50 cent gespaard vanaf het eerste kwartaal. Met de prestaties van de leerlingen is het bedrag bijeengebracht.

De Neonatale Intensive Care Unit van het AZP heeft 48 zuurstofmeters (saturatieprobes) gekregen. Ronnie Pique, CEO van Biomedical Systems, is zo blij met het initiatief van de school waardoor hij besloot het bedrag te verdubbelen, als leverancier van de artikelen, zegt het AZP.

Door een investeringsplan dat de leerkrachten en leerlingen van de zesde klas hebben bedacht, is het ziekenhuis gelukkig gemaakt. De zuurstofmeters zijn dinsdag overgedragen in het auditorium van het AZP. Met een saturatieprobe wordt de zuurstofwaarde van het bloed gemeten door stralen die weerkaatst worden door de rode bloedcellen.

"Meestal wordt binnen kerkorganisaties een investeringsplan gemaakt. Omdat onze basisschool van het kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten is, was het ook mooi om na te gaan hoe wij als leerkrachten in de jongeren kunnen investeren, zegt Vanessa Draaisma, leerkracht van de zesde klas. De leerlingen en leerkrachten hebben samen besloten deze donatie over te dragen aan de kinderafdeling, vanwege betrokkenheid van een vader die ook werkzaam is binnen het AZP.

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April