TWiN is ready voor de wandelmars Nickerie
07 Aug, 18:51
foto


De organisatie Tweedaagse Wandelmars in Nickerie (TWiN) is enthousiast over de wandelmars die op 10 augustus zal starten. 25 groepen hebben zich reeds ingeschreven voor de Finabank Tweedaagse Wandelmars in Nickerie. Meer dan 1100 wandelaars zullen meedoen aan dit evenement. Het aantal inschrijvers vorig jaar tegen deze tijd was ongeveer 1000.

De voorzitter van TWiN, Dennis Nelom, is tevreden over de prestatie van de leden van TWiN en kijkt reikhalzend uit naar de start. Intussen is de teach-in gehouden voor de 25 groepen, die ongeveer 1200 personen op de been zullen brengen. Doordat de periode van de wandelmars verschoven is naar augustus, is duidelijk te merken dat de Nickerianen nu wel meedoen, zegt Nelom.

Tot nu heeft maar 1 groep uit Paramaribo zich ingeschreven. Er zijn ongeveer 50 individuele lopers uit Paramaribo, de rest van de groepen zijn Nickeriaanse groepen. De groepen uit Coronie doen dit jaar niet mee omdat eind augustus Coronie ook zijn eigen tweedaagse wandelmars heeft. De groepen uit Apoera en Washabo kunnen van het jaar niet meedoen omdat de boot die de dienst doet, niet vaart op donderdag 9 augustus vanwege Inheemse dag.

Ook aan niet wandellaars is er gedacht. Er zal een volleybal en een mini-voetbal knock-out gehouden worden op het Volksplein. Op zaterdag 11 augustus zal na de prijsuitreiking een afterparty zijn.
Het thema van de wandelmars is Nickerie beweeg, en de slogan: Bewegen doet minder wegen en verlengt jouw leven.

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February