CLO licht regering in over afwijzen voorstel
04 Aug 2018, 00:58
foto
De brief van het bestuur van de Centrale van Landsdienaren Organisaties aan de regering.
Voorzitter Ronald Hooghart is voor medische redenen in Colombia.


Het bestuur van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft vicepresident Ashwin Adhin en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën reeds per brief meegedeeld dat het voorstel van de regering is verworpen door de Ledenraad. De leden zijn het er niet eens mee dat 15% salarisverhoging wordt gegeven na incorporatie van de SRD 500 koopkracht-
versterking. Dit zou per 1 september ingaan. De 10% wil de regering geven per 1 januari 2019.


Bestuurslid Michael Miskin zegt in gesprek met journalisten dat hij kan begrijpen dat de Ledenraad niet tevreden is met het aanbod van de regering. Sinds april is bekendgemaakt dat de CLO ervan uitgaat dat het gelijkheidsbeginsel wordt toegepast. De ambtenarenbond wil 111% loonsverhoging, op basis van de herwaardering van de leerkrachten.

Miskin zegt dat tijdens de onderhandeling niet de indruk is gekregen dat de regering niet mee kon gaan met het voorstel van de CLO. Hij voert aan dat voorzitter Ronald Hooghart gaat voor een gefaseerde toekenning van het geld om inflatie te voorkomen. Ook is voorgesteld de terugwerkende kracht tot januari 2017 in fasen uit te betalen. Donderdag rond middernacht heeft minister Hoefdraad na overleg met de president en de vicepresident via een app meegedeeld aan Miskin dat de 25% nu toekennen, niet haalbaar is.

De Ledenraad heeft het bestuur een ultimatum van een week gesteld. Dan moet er overeenstemming zijn dat de regering 25% loonsverhoging geeft in de eerste fase. Miskin zegt dat het haalbaar is om binnen een week een oplossing te bereiken. Het gaat om een verschil van 10%. "De regering moet een beslissing nemen," stelt Miskin.
Advertenties