Kaykoesyschool, wie lacht nu?
03 Aug 2018, 18:22
foto


Terwijl iedereen lachte, maakten de leerlingen zich op om aan het eind van het schooljaar 2018 betere resultaten neer te zetten. Wat zal er door ze heen zijn gegaan? Hoe zullen ze zich hebben gevoeld? Plotseling ben je het centrale punt van alle grappen van een heel land. Omdat je dom bent? Omdat ze niet kunnen helpen? Omdat ze hun eigen verdriet liever weglachen? Ongeacht het antwoord op deze vragen moest de school verder.

Het motivatie instituut MotiefA heeft het op zich genomen de school kosteloos bij te staan door onder andere motivatietrainingen. Wij van MotiefA geloven dat er betere resultaten komen als alle poten van de onderwijs driehoek samen worden aangepakt. In dat kader hebben wij (1) de studenten elk kwartaal motivatietrainingen aangeboden, (2) de ouders uitgenodigd en betrokken bij de sessies. Ook zijn er teambuilding en strategic alignment sessies afgewerkt met het docentencorps (3). Wij geloven dat dit heeft bijgedragen aan het nu bereikte resultaat.

Het was een spannend leerjaar. Door een ongelukkige val moest de directeur een deel van het schooljaar met een armfractuur doorbrengen. Dit kon makkelijk symbool hebben gestaan voor alle hoon en spot die klonk bij het horen van de naam Kaykoesyschool. Het resultaat mag er zijn. Met 61% direct geslaagden zet de school een bijzonder prijzenswaardige stap vooruit. Zoals de verzetsstrijder naar wie deze school vernoemd is, hebben deze leerlingen hard moeten knokken voor het bereikte resultaat. Hopelijk hebben zij en alle overige Surinaamse schoolgaanden (vanaf nu) in u een medestrijder. De les is: No broko san yu no man meki.

De slogan van MotiefA luidt Moro Dé INI Yu. Met deze woorden in gedachten verzorgen wij op 6 en 21 augustus in de Congreshal vier kosteloze motivatietrainingen voor leerlingen van V.O.J. en V.O.S. niveau die het eindexamen niet hebben gehaald. Zo dragen wij een steentje bij aan de ontwikkeling van onze kansrijke natie. Wij roepen de samenleving op om zich op hun eigen manier, in te zetten voor een mooier Suriname. Ook tegen u zeggen wij Moro Dé INI Yu.

Ellvirah Zevenbergen, Alven Roosveld & team.
Motivatie instituut MotiefA.
Info.motiefa@gmail.com
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April