CLO informeert Ledenraad over resultaat onderhandeling
03 Aug 2018, 00:00
foto
CLO-bestuurslid Michael Miskin


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) zal later op de dag aan de Ledenraad (besturen van aangesloten bonden) de stand van zaken doorgeven over de onderhandelingen rond de salarisverhoging. Bestuurslid Michael Miskin hoopt dat op de vergadering toch nog een loonreeks kan worden gepresenteerd. Het ministerie van Financiën was donderdag nog bezig met de doorberekening.

De CLO heeft gevraagd om de SRD 500 koopkrachtversterking toe te voegen aan het loon. Dit is nodig om de lagere inkomensgroepen op te trekken. De incorporatie komt volgens Miskin neer op een verhoging van 70% voor de laagste inkomensgroepen en 10% voor de topsalarissen. Op dit bedrag wil de CLO in de eerste fase een loonsverhoging van 25%. De CLO gaat voor een loonsverhoging van totaal 111%.

Van Financiën verwacht de CLO een loonreeks op basis van de onderhandelingen die gevoerd zijn. Verder moet er een schema worden overeengekomen over de betaling met terugwerkende kracht tot januari 2017. Ineens toekennen van het gehele bedrag, werkt inflatie in de hand.

Miskin merkt tegen Starnieuws op dat de regering een trend heeft gezet door de lonen van de leerkrachten te verhogen. Dit brengt met zich mee dat alle groepen zich gaan roeren. De regering heeft onlangs het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname een verhoging van 92% toegekend. De Surinaamse Politie Bond is aan het onderhandelen over de herwaardering. Binnen CLO zetten ook verschillende groepen druk op het bestuur om tot overeenstemming te komen met de regering. De Ledenraad krijgt vandaag informatie over de resultaten die tot nu toe geboekt zijn. CLO-voorzitter Ronald Hooghart is om medische redenen nog in Colombia.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April