Dikan onder de indruk van bedrijven in Commewijne
01 Aug 2018, 20:36
foto
Minister Edgar Dikan op bezoek bij Jercon Construction & Steelerection NV te Commewijne. (Foto's: RO/NII)


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO), ziet de spreiding van grote bedrijven naar de districten als een vorm van decentralisatie, een van de speerpunten van zijn beleid. Hij heeft afgelopen week met een deel van zijn staf een bezoek gebracht aan Djojo Bedrijven Groep NV en Jercon Construction & Steelerection NV te Commewijne.

Dikan was onder de indruk van de progressie bij het bedrijfsleven in Commewijne. “Was het vroeger zo dat mensen vanuit Commewijne naar Paramaribo trokken om er te werken, nu trekken mensen uit de hoofdstad naar het district. Dat komt dankzij de durf van lokale ondernemers om te investeren in hun district en er hun bedrijven op te zetten”, geeft hij aan.

Djojo Bedrijven Groep NV heeft verschillende dochterondernemingen die onder meer gespecialiseerd zijn in onder meer grondverzet, bouw, bestrating en beveiliging. Jercon Construction & Steelerection NV richt zich onder andere op het fabriceren en monteren van staalconstructies, meldt de voorlichting van RO via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

De delegatie van RO werd tijdens het bezoek aan Commewijne begeleid door districtscommissaris Adjaikoemar Kali. Dikan heeft de ondernemers aangemoedigd om het goede werk voort te zetten en de gemeenschap van Commewijne steeds mee te nemen in de vorderingen die er worden geboekt. Hij complimenteerde Kali voor het betrekken van het particulier bedrijfsleven in zijn ontwikkelingsplannen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April