Indiase ambassadeur geeft cheques aan first lady
31 Jul 2018, 20:24
foto
De Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal overhandigt cheques aan first lady Ingrid Bouterse-Waldring. (Foto: NII)


First lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft dinsdag drie cheques ontvangen van de nieuwe ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal. Het geld is bedoeld om de projecten van de presidentsvrouw te financieren. Het gaat om de projecten: ‘every child a computer’, de craft market en voor de Mythylschool. Deze overhandiging volgt na goedkeuring van projecten die ingediend zijn door het bureau van de first lady.

De bedoeling van de craft market is om vrouwen de gelegenheid te bieden de producten die zij ontwerpen, op de markt te verkopen. Er is voor vrouwelijke ondernemers gekozen om die groep de nodige ondersteuning te geven. Het project ‘every child a computer’ wordt wederom opgepakt. Hierbij worden de scholen die niet in aanmerking zijn gekomen in de eerste fase van het project nu meegenomen voor een donatie. De Mythylschool krijgt wederom donaties uitgereikt, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Namens haar bureau, de Surinaamse gemeenschap en de regering bedankte Bouterse-Waldring India voor de bijdrage die het levert bij de totstandkoming van de projecten. De ambassadeur gaf aan dat er veel veranderd moet worden "als we het hebben over de empowerment van vrouwen. In India is men aardig op weg dit te realiseren".

De ambassadeur gaf aan dat India altijd de ondersteuning zal blijven geven aan Suriname. “Ik wil graag een samenwerking tussen de vrouwelijke ondernemers uit Suriname en India. Misschien kan er een delegatie uit India naar Suriname komen voor een uitwisseling van ideeën. Om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor de vrouwelijke ondernemers hier en voor vrouwen in India. Dat zal iets groots worden voor beide landen en als ambassadeur zal ik alles aan doen om dit te realiseren tijdens mijn zittingsperiode hier in Suriname”, zei de diplomaat.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April