Politiefunctionaris schiet rover in bovenbeen
28 Jul 2018, 20:42
foto


Een majoor van politie heeft vrijdag tijdens een schotenwisseling de verdachte Haicey W. (34) in zijn rechter bovenbeen geraakt. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij voor verpleging opgenomen is. Kort daarvoor had hij samen met een andere man, in de Celinastraat een beroving gepleegd.

Een 40-jarige man die over de Celinastraat liep, werd van achteren aangevallen door Haicey W. en zijn kompaan. Zij waren gemaskerd en gewapend met vuistvuurwapens. Met geweld hebben zij een halsketting, een bracelet en een geldbedrag van het slachtoffer afgepakt. Na hun criminele daad renden zij weg.

Een majoor van politie, die op enige afstand stond, was getuige van het strafbare feit en kwam in actie. Hij reed de vluchtende rovers met zijn auto achterna. Toen hij dichtbij ze was, sommeerde hij hen om te blijven staan. In plaats daarvan openden Haicey W. en zijn kompaan het vuur op de politieman. De majoor beantwoordde het vuur en schoot met zijn dienstvuistvuurwapen op deze criminelen. Haicey W. is in zijn rechter bovenbeen geraakt en zeeg neer. Zijn kompaan wist weg te komen door over een schutting te springen en weg te rennen.

Op Haicey W. is een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen. De buit was bij zijn kompaan en is nog niet teruggevonden. De auto van de politieambtenaar vertoont een aantal kogelinslagen, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April