Bouw- en Woonbeurs vernieuwd bij 8e editie
28 Jul 2018, 00:00
foto
First Lady Ingrid Bouterse-Waldring en minister Cristien Polak van Sociale Zaken & Volkshuisvesting kleuren hartjes op de Bouw- Woon- en Huishoudbeurs. (Foto's: René Gompers)


Bouwtechnieken, mogelijkheden om een huis te kopen, interieur, beveiliging, meubilair, kunst, planten, eten, drinken, 3D printen, lichamelijke en mentale verzorging. Dit zijn enkele van de aanbiedingen op de 8e editie van de Bouw- Woon- en Huishoudbeurs die vrijdag in de Kamer van Koophandel & Fabrieken van start is gegaan. First Lady Ingrid Bouterse-Waldring en minister Cristien Polak van Sociale Zaken & Volkshuisvesting hebben met het beschilderen van harten, de beurs officieel geopend.

Ruim 50 bedrijven doen mee aan de beurs die gehouden wordt door stichting Welzorg Suriname. Een speciale editie omdat er dit keer ook aandacht wordt besteed aan uiterlijke verzorging en gezondheid “die natuurlijk aansluit op een goede huishouding". Vandaar de toevoeging van 'Huishoud', deelt voorzitter Wierash Gangaram Panday mee. Het is aardig druk tijdens de openingsdag. Gangaram Panday verwacht nog meer bezoek de komende zes dagen.

Van alle typen expo's die de stichting heeft georganiseerd is de bouw- en woonbeurs het snelst gegroeid en is een begrip geworden, merkt Gangaram Panday op. “Dit is niet vreemd als we kijken naar hoeveel mensen nog geen eigen dak boven het hoofd hebben. Het fundament voor een gezonde en stabiele samenleving is een dak boven het hoofd hebben. Velen denken dat deze droom niet te realiseren is omdat men niet over de juiste informatie beschikt. De organisatie en de exposanten proberen met de beurs deze droom te realiseren.”

De echtgenote van de president en minister Polak benadrukken het belang van een eigen huis bezitten. Ook de overheid werkt hard aan het waarmaken van deze droom, geven ze aan. Bijzonder aan de beurs is het ‘Hartjes Wereld project’ van kunstenaar George Struikelblok. Met de aankoop van een kunststuk in de vorm van een hart of het inkleuren daarvan tijdens de beurs, leveren de bezoekers een bijdrage aan een project dat de kinderen met een beperking zal helpen met hun ontwikkeling. Het project is gebaseerd op een werkstuk van Chanel, leerling van de Mytylschool.

René Gompers
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April