CLO-gemoederen onrustig over lange onderhandelingen
27 Jul 2018, 14:31
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart praat al vanaf 2016 met de overheid over salariscorrectie van de ambtenaren.


De bonden aangesloten bij de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO) eisen van hun respectieve besturen dat deze een salariscorrectie evenredig aan dat van de onderwijsgevenden en overige (bijzondere) ambtenaren afdwingen bij de overheid. Zij verwachten op zeer kort termijn resultaat over hun salariscorrectie. Als dat uitblijft, zullen de bonden die “gezamenlijk van de overheid middels de hun geëigende vakbondsmiddelen opeisen.”

In een communiqué zeggen zes bij de CLO aangesloten bonden dat ze ontevreden zijn over de trage onderhandelingen voor salarisverbetering. Ze vinden dat de onderhandelingen met de overheid te lang duren. “Sinds 2016 is de CLO bezig met onderhandelen over een salariscorrectie, echter zonder resultaat.”

Het volledige communiqué luidt:

Leden van de verschillende Bonden aangesloten bij de Centrale Landsdienaren Organisatie (CLO) hebben contact gemaakt met hun respectieve besturen. Zij spreken hun ontevredenheid uit, dat de onderhandelingen voor salarisverbetering met de centrale overheid zo lang duurt. Sedert 2016 is de CLO n.l. bezig met onderhandelen over een salariscorrectie, echter zonder resultaat.

Vaak vergeet de regering de ambtenaren om haar heen, die tot de Algemene Ambtelijke Dienst behoren. Zonder deze landsdienaren functioneert de regeringsfunctionaris niet. Landsdienaren doen o.a:
• Bereiden Wetten, Staatsbesluiten, Resoluties, Beschikkingen, Beleidsnota’s, speeches, benoemingen en bevorderingen voor.
• Dragen bij aan regeringsplannen en het meerjaren ontwikkelingsplan.
• Zorgen ervoor dat de regeringsfunctionaris middels voorlichting continu in beeld is.
• Praten recht wat de regering krom doet.
• In de Nationale assemblee zorgen zij ervoor dat alle vragen die op de regering worden afgevuurd door hun worden beantwoord. Het enige wat de regeringsfunctionaris moet kunnen en hoeven doen is lezen.
• Zorgen ook voor schone ruimten.

De bonden eisen van hun respectieve besturen dat zij de salariscorrectie evenredig aan dat van de onderwijsgevenden en overige (bijzondere) ambtenaren afdwingen bij de overheid. Van de CLO zou men ook nader willen worden geïnformeerd en of worden uitgelegd over de tarieven en berekeningen van de eventuele verhoging waarover wordt onderhandeld.

Verder zeggen ze hun maximale ondersteuning toe aan het bestuur van de CLO om het vereiste gedaan te krijgen. Tevens geven zij aan dat zij binnen zeer kort termijn resultaat verwachten richting salariscorrectie anders zullen zij die gezamenlijk van de overheid middels de hun geëigende vakbondsmiddelen opeisen.

Namens de aangesloten:
Onder andere:
Bond HI;
Bond Regionale Ontwikkeling
Bond JTV;
Bond COVAB;
Bond Defensie;
Bond Ashiana
Bond SOZAVO
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April