Familie Jagernath neemt intrek in gedoneerde woning
25 Jul 2018, 05:27
foto
P&D Group of Companies heeft een woning neergezet voor familie Jagernath. Het huis van het gezin is in maart dit jaar afgebrand.


Niemand had kunnen vermoeden dat in maart van dit jaar het huis van familie Jagernath volledig in de vlammenzee zou opgaan. Inmiddels staat er een nieuwe woning die volledig uit beton opgetrokken is op het erf dat niet zo lang terug nog een optrekje van zinkplaten had. Ondernemer en directeur-eigenaar van de P&D Group of Companies, Sarwen Poenai, had de familie op 14 juni een nieuwe woning beloofd die hij met zijn team binnen drie maanden zou opleveren. De bouw heeft zes weken geduurd. Het huis is dinsdag overgedragen aan de familie.

Voor de oplevering van het huis waren naast districtscommissaris Wanica Zuid-Oost, Audrey Hankers, ook aanwezig vicepresident Ashwin Adhin en minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Hankers is zeer tevreden met manier waarop de woning gebouwd en opgeleverd is. Zij is de Almachtige zeer erkentelijk voor en is de ondernemer Poenai dankbaar voor zijn inzet. Ze voerde aan dat president Desi Bouterse een verzoek deed en dat Poenai meteen invulling hieraan gaf. Aan de familie vroeg zij om de geste te koesteren.

Sandra Slijngard van P&D Group zei zich in te kunnen denken wat de mensen meegemaakt hebben. “We hebben ons gehouden aan onze belofte, alleen hebben we de woning veel eerder opgeleverd dan beloofd was. Een woning is voor velen een basis waar je als mens veilig voelt. Opnieuw bouwen is een grote investering en dat kunnen velen na een brand niet meer. Toen de president een beroep op directeur Poenai deed, hebben we er meteen werk van gemaakt. We hopen dat u goed gebruik van zult maken, veel woonplezier zal hebben en zeker een brandverzekering voor de woning zal afsluiten”, zei Slijngard.

Samsoedien zegt aan Starnieuws dat gelukkig de schade zich alleen aan het materiële heeft voltrokken en dat immateriële schade die onherstelbaar zou zijn, niet is voltrokken. Zij hoopt dat nog meer mensen zich bewust zullen worden van vrijwillige participatie en niet slechts een beroep blijven doen op de overheid. Het samenspel van het volk, de lokale ondernemers en de overheid levert uitstekende resultaten, zegt Samsoedien. Ook de minister vindt het belangrijk dat brandverzekeringen afgesloten worden voor alle veiligheid.

Adhin begon met een toespraak over hoe bijzonder "de overgangsperiode van crisis naar werkelijk weten waar naartoe we gaan, is". Volgens hem kan een gesubsidieerd leven mensen niet bevrijden, omdat ze afhankelijk zullen blijven. De mens moet controle hebben over zijn of haar leven. Bijzonder vindt Adhin hoe de private sector inkomt en hoe de overheid gelobbyd heeft. Dat dit bewustwordingsproces opgang komt, is een uitdaging en mensen zouden deze kansen niet voorbij moeten laten gaan. Ook hij is de ondernemer Poenai dankbaar voor zijn bijdrage en benadrukte dat de overheid een beroep op hem deed en dat de ondernemer zich bereid vond om het goede werk te leveren. Hij feliciteerde de familie met de woning en vervolgens mocht hij samen het gezin het lint doorknippen.

Chandrikapersad Jagernath en zijn vrouw Indrawatie Jagernath waren erg emotioneel. Ze zijn Hankers, Adhin, Samsoedien en het team van P&D erg dankbaar voor hun inzet en de donatie.
Advertenties