Minister Elias kijkt uit naar eerste niertransplantatie
24 Jul 2018, 22:41
foto
Minister Antoine Elias (links) en vp Ashwin Adhin (rechts) met de commissieleden Niertransplantatie Suriname. (Foto: NII)


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid hoopt dat spoedig de eerste niertransplantatie in Suriname uitgevoerd kan worden. De minister heeft in bijzijn van vicepresident Aswhin Adhin de commissie Niertransplantatie Suriname, onder leiding van klinisch informaticus, Priya Gopalrai, geïnstalleerd.

Adhin toonde zich content met de bemensing van de commissie die volgens hem veel werk te verzetten heeft. Hij denkt dat de samenleving enthousiast zal zijn om te vernemen dat de commissie zich eveneens zal inzetten op het stuk van de wetgeving. Dit maakt het mogelijk de transplantatie in Suriname uit te voeren. Een ontwikkeling die de vp als zeer historisch bestempelde. Wanneer dergelijke ingrepen mogelijk worden krijgen de patiënten de kans om een beter leven te leiden, laat Adhin optekenen via het Nationaal Informatie Instituut.

Gopalrai gaf aan dat deze werkgroep als taak heeft het voorbereiden, uitvoeren en waarborgen van richtlijnen, protocollen, regels en wetten ter bevordering van de uitvoering van niertransplantaties, de continuïteit en alle in het verlengde hiervan liggende activiteiten in Suriname. Het uiteindelijk doel is werken naar succesvolle niertransplantaties in Suriname met afdoende nazorg. Gopalrai benadrukte, dat met alle relevante actoren betrokken zullen worden om de werkzaamheden tot een succes te maken.

De commissie bestaat verder uit: Amar Punwasi, internist/nefroloog (ondervoorzitter), Vikash Chigharoe, vaatchirurg, Fauzia Poese, arts, vertegenwoordiger directie Academisch Ziekenhuis Paramaribo en Samantha Gadjradj, jurist.
Advertenties