Hooghart dringt aan op salarisverhoging ambtenaren
24 Jul 2018, 00:00
foto
De brief die de Centrale van Landsdienaren Organisaties heeft geschreven aan de regering.


De voorzitter van de Centrale van Lands-
dienaren Organisaties, Ronald Hooghart, vraagt de onderhandelaars van de regering om te werken naar de salarisverhoging van de ambtenaren. In april 2017 is op basis van de salarisverhoging van de leerkrachten een nieuwe loonreeks verstrekt aan minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Bestuurslid Michael Miskin heeft in opdracht van Hooghart, die voor medische behandeling in Colombia is, de brief maandag geschreven naar de regering. De CLO gaat voor een verhoging van 111%.


Het schrijven is gericht aan vicepresident Ashwin Adhin, minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en de raadsadviseurs Jules Wijdenbosch en Errol Alibux. "De heer Hooghart doet een beroep op u om te werken richting uitvoering van bedoelde loonreeks om de groeiende ontevredenheid m.b.t. de beloning onder de landsdienaren en de met hen gelijkgestelden wederom tot rust te brengen," schrijft Miskin.

De CLO heeft in april 2017 de loonreeks die samen met het wensenpakket een jaar eerder ingediend was, gewijzigd. De loonreeks is in overeenstemming gebracht met de salarisverhoging die is toegekend aan onderwijsgevenden. Kort daarna, in mei 2017, werd een aanvang gemaakt met het uitbetalen van wat de leerkrachten vooruitlopend op een nieuwe loonreeks hadden ontvangen namelijk, eerst een koopkrachtversterking van SRD 375 en augustus 2017 is het bedrag opgetrokken naar SRD 500.

Miskin verduidelijkt tegenover Starnieuws dat Hooghart zich zorgen maakt over vooral het besluit van de regering om 92% loonsverhoging toe te kennen aan het personeel van de universiteit. Door deze handeling, waarbij een duidelijk percentage genoemd is, is de trend nu gezet. "Vandaar dat de politie ook aandringt bij de Surinaamse Politiebond om een algemene ledenvergadering te beleggen voor de bespreking van de herwaardering. Ook de voorzitter van de bond bij Jeugdtandverzorging en Covab heeft zich hierover geuit," geeft Miskin aan.

"We hebben in de afgelopen jaren steeds hiervoor gewaarschuwd dat het niet mogelijk is om aan slechts één groep loonsverhoging te geven. Nu is het slechts mogelijk om de rust terug te brengen door de voorgestelde loonreeks met een verhoging van 111% uit te voeren," stelt Miskin.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April