Volksgezondheid ontvangt radiologische apparatuur
22 Jul 2018, 16:40
foto
De PAHO/WHO-vertegenwoordiger, Yitades Gebre, (2e van r) draagt de radiologische meetapparatuur over aan Volksgezondheid. (Foto: NII)


Het ministerie van Volksgezondheid heeft radiologische meetapparatuur ontvangen van de gezondheidsorganisatie PAHO. De apparaten zijn belangrijk voor kwaliteitscontrole metingen aan toestellen van de diagnostische radiologie. Met de gedoneerde meetapparaten kan een gedegen kwaliteitscontrole systeem opgezet worden waardoor storingen in de toestellen van de diagnostische radiologie vroegtijdig opgespoord en opgelost kunnen worden.

De meetapparaten worden ook gebruikt voor kwaliteitsmetingen waardoor er een hogere kwaliteit van de radiologie dienstverlening verkregen wordt. Hierdoor wordt de kans op verkeerde diagnoses door slecht functionerende röntgentoestellen verkleind.

De volgende stap na de overhandiging is het trainen van personeel in gebruik van de meetapparatuur om metingen uit te voeren op de radiologie toestellen in hun instelling. De trainingen vinden plaats in de periode van 30 juli tot en met 4 augustus 2018. De training wordt ook gesponsord door de PAHO, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De vertegenwoordiger van de PAHO/WHO, Yitades Gebre, overhandigde de apparatuur afgelopen week op het ministerie van Volksgezondheid aan directeur van Volksgezondheid, Maureen Wijngaarde. Dit gebeurde in het bijzijn van minister Antoine Elias en klinisch fysicus, Whitney Coulor van het Radiotherapeutisch Centrum Suriname.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April