Japan geeft waarschuwingen tegen hittegolf
21 Jul 2018, 12:20
foto
De hittegolf heeft gezorgd voor misère voor vrijwilligers in de overstroomde gebieden van Japan.(Foto: Reuters)


In heel Japan is een beroep gedaan op de mensen om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen een hittegolf die ongeveer 30 mensen heeft gedood. Duizenden anderen hebben in de afgelopen twee weken medische behandeling gehad voor hitte gerelateerde aandoeningen.

Eerder deze week bereikten temperaturen in centraal Japan 40,7°C, een vijfjaarlijkse piek in het hele land. In de stad Kyoto zijn zeven dagen op rij temperaturen boven 38°C genoteerd. Dat is voor het eerst sinds het begin van de records in de 19e eeuw.

Het Japanse ministerie van Onderwijs heeft scholen gezegd om grondige maatregelen te nemen om hitteberoerte te voorkomen nadat een zesjarige jongen dinsdag stierf na een les in de buitenlucht in de prefectuur Aichi. Het Japanse meteorologisch agentschap drong er bij mensen op aan voldoende water te drinken om dehydratie te voorkomen.

De temperaturen bemoeilijken ook de inspanningen om de schade veroorzaakt door de overstromingen in West-Japan aan te pakken. Veel vrijwilligers worstelen met de hitte. Eerder deze maand werden meer dan 200 mensen gedood in de overstromingen en modderstromen die waren veroorzaakt door recordniveaus regenval.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April