Bestuur BvL/ALS heeft vruchtbaar gesprek met Ferrier
21 Jul, 00:00
foto
Wilgo Valies, voorzitter van BvL en ALS.


"Wij hebben een vruchtbaar gesprek gevoerd met onderwijsminister Lilian Ferrier," bevestigt Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) én Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS). De bewindsvrouw heeft de bonden vrijdagmiddag ontvangen voor een onderhoud. Valies zegt aan Starnieuws dat hij niet over de inhoud kan praten, maar hij is heel tevreden over de uitkomst. De incorporatie van het Instituut voor Opleiding van Leraren (IOL) was een heet hangijzer.

Het gesprek dat iets na 14.00 uur begon, heeft tot 19.15 uur geduurd. "Wij hebben met de minister en haar team gesproken over de knelpunten in het onderwijs. Maandag om 9 uur gaan we vergaderen met de docenten van het IOL over de uitkomst van de bespreking met de minister van Onderwijs. En vrijdag vergaderen wij met de shopstewards van ALS en BvL," zegt Valies.

De bonden hadden de minister een ultimatum gesteld om vrijdag ontvangen te worden. Aanvankelijk zei Ferrier dat de docenten van IOL volgens de statuten van de BvL geen lid kunnen zijn van de organisatie. Hierop hebben de docenten zich ingeschreven als lid van ALS waar er geen statutaire beperkingen zijn. Valies zei dat al die jaren de BvL gewoon erkend is als vertegenwoordiger van het IOL. In elk geval is Valies blij met de uitkomst van de bespreking.

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February