Regiocommandanten politie blijven in functie
21 Jul, 04:26
foto


Waarnemend korpschef Roberto Prade heeft de misverstanden rechtgezet in gesprek met de regiocommandanten Widjaikoemar Oedit (regio West), Premkoemar Jethoe (Paramaribo) en Orlando Changur (regio Midden). Zij blijven in functie.

Eerder in de week hadden de commandanten op een vergadering van het Management Team, waar Prade niet aanwezig was, gehoord dat zij ontlast zouden worden uit hun functie en ter beschikking zouden worden gesteld van het ministerie.

"Tijdens dat gesprek zijn de onduidelijkheden weggewerkt met betrekking tot het functioneren van de regio commandanten binnen de politie-organisatie. Kortom het is een vruchtbaar gesprek geweest," zegt de afdeling Public Relations van het korps.

Regiocommandant Oedit om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws hij in oktober met pensioen gaat. Dan wordt hij 60 jaar. Maandag komt inspecteur Ulrich Tjin Liep Shie in Nickerie aan om alvast mee te lopen. In oktober worden de protocollen van overdracht getekend. Dan neemt hij over als regiocommandant.

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February