Regering behandelt CLO-bonden stiefmoederlijk
21 Jul 2018, 06:13
foto


Personeelsleden van Jeugdtandverzorging en EFS College Covab wachten vanaf maart 2017 op de koopkrachtversterking die ambtenaren en de particuliere ziekenhuizen St. Vincentius Ziekenhuis en het Diakonessenhuis, hebben ontvangen. Het gezegde timreman hoso no habi bangi gaat in het geval op voor sommige lidbonden van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt Yone Gorrison, voorzitter van de bond bij Jeugdtandverzorging en Covab.

Pogingen om de koopkrachtversterking van de centrale overheid los te krijgen hebben tot nog toe geen positief resultaat opgeleverd, ook niet na bemiddeling van voorzitter Ronald Hooghart van de CLO, waar de twee bonden aangesloten zijn. Menigeen zou allicht denken dat je je medestanders op een correcte manier zal behandelen, in elk geval niet benadelen ten opzichte van hen die je niet met je mee hebt, stelt Gorrison.

Het is al bijkans een jaar dat onderwijsgevenden genieten van een royaal salaris. Binnenkort zal de hoogst dienende werker van de Anton de Kom Universiteit van Suriname volgens berichtgevingen SRD 30.000 per maand ontvangen. "Hoelang denkt de overheid ambtenaren en personeelsleden van onder andere JTV en Covab nog aan het lijntje te kunnen houden. Heeft zij niet gehoord van het spreekwoord: de kruik gaat te water tot ze barst," vraagt de voorzitter van de vakbonden zich af.

Voor het personeel van de Stichting Jeugdtandverzorging is de maat al vol. Indien het de koopkrachtversterking niet krijgt, wil de bond in elk geval een verhoging evenredig aan dat van de onderwijsgevenden en de universiteit. Bij het EFS College COVAB is de bond uitgenodigd voor een gesprek. Uitgekeken wordt naar een gunstig resultaat voor het personeel.
Advertenties