Actiecomité Alcoa wil via DNA informatie
20 Jul, 11:42
foto
Wim Bakker, coördinator van het Actiecomité Alcoa wacht op medestanders bij de Flamboyantboom naast De Nationale Assemblee. (Foto: Leroy Troon)


Zo aanstonds gaat het Actiecomité Alcoa een petitie indienen bij De Nationale Assemblee. Coördinator Wim Bakker is er als eerst, rustig zit hij onder de Flamboyantboom bij de ingang te wachten op de rest van de groep. Geëist wordt dat de overheid eindelijk meer en duidelijke informatie geeft over "wat is afgesproken met Alcoa".

Gisteren heeft het Actiecomité geprotesteerd bij de Suralco raffinaderij op Paranam. Hoewel de opkomst klein was spreekt het comité van succes. Een uur vóór het protest begonnen is, heeft Alcoa een verklaring uitgegeven. Daarin is bevestigd dat alles wat de multinational onderneemt, ook het slopen van het complex, met goedvinden van de regering gebeurt.

Bakker en Xaviera Jessurun zien de verklaring als een overwinning. Al sinds 2015 vraagt DNA zonder succes naar informatie aan de regering. Met een kleine actie is er wat informatie losgekomen, benadrukken zij. Met de petitie wordt het parlement wederom gevraagd om de juiste informatie van de regering te krijgen. Ondertussen hebben zich nog meer mensen bij Bakker gevoegd.

René Gompers

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April