Inschrijfgeld middelbaar en hoger onderwijs verhoogd
20 Jul 2018, 04:59
foto
Het inschrijfgeld voor het nieuwe schooljaar is verhoogd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Ouders met meerdere kinderen kunnen in 3 termijnen betalen.


Uit een bekendmaking van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur blijkt dat de materiaalkosten voor de basisschool en Muloschool voor 2018/2019 niet zijn verhoogd. Voor kleuteronderwijs en GLO is het bedrag SRD 35. Voor leerlingen op de muloschool is de bijdrage aan materiaalkosten SRD 70. Het inschrijfgeld voor middelbare scholen, HBO en de universiteit is gestegen in vergelijking met het haast afgelopen schooljaar.

Voor HAVO, VWO, Kweekscholen en Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs (SMO) moet voor het nieuwe schooljaar SRD 400 voor een leerling worden neergeteld. Dit is een verhoging van SRD 150 per leerling. Voor het schooljaar 2017/2018 moest SRD 250 worden betaald. Voor Schoolmediatheek Medewerker Basisonderwijs (SMMBO), NATIN en AMTO moet nu SRD 300 worden betaald. Bijdrage aan materiaalkomsten op het NATIN en AMTO varieert tussen SRD 250 en SRD 700, afhankelijk van de studierichting.

Alle Bacheloropleidingen aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname is het inschrijfgeld met SRD 350 verhoogd voor het komende schooljaar. In plaats van SRD 1.500 zal nu SRD 1.850 worden betaald. Zoals gebruikelijk kan op de universiteit in termijnen worden betaald.

Het is nog niet duidelijk wat de ouders van leerlingen van het bijzonder onderwijs uiteindelijk zullen moeten betalen. De Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) heeft besloten de ouderbijdrage weer in te voeren. De ouderbijdrage voor de basisschool is SRD 250 per leerling, SRD 275 voor Mulo en SRD 300 voor LBO. Minister Lilian Ferrier is nog in overleg met de Fibos.
Advertenties