Politie krabbelt terug, CTIU niet ontbonden
19 Jul, 10:12
foto


De Counter Terrorism Intelligence Unit (CTIU) is niet ontbonden. Dat zegt de afdeling Public Relations van de politie. De unit is niet ontbonden, maar de politieagenten uit de CTIU zijn terug-
geroepen.


In de verklaring zegt de politie: “Per abuis is door de waarnemend korpschef van de politie in een dagorder aangegeven dat de CTIU op maandag 25 juni 2018 is ontbonden. Er zal spoedig een andere dagorder door de waarnemend korpschef worden uitgebracht waarin zal worden aangegeven dat de CTIU niet is ontbonden, maar dat de politieambtenaren daaruit zijn terug geroepen.” Benadrukt wordt dat de CTIU niet valt onder het Korps Politie Suriname, maar onder het directoraat Nationale Veiligheid. De politiechef kan deze unit dus niet ontbinden.

Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday zei gisteren ook aan Starnieuws dat minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie nimmer met hem heeft gesproken over het ontbinden van de CTIU. Minister Getrouw had dinsdag in het parlement gezegd dat hij na overleg met de pg de politiemannen uit de unit had teruggetrokken. De pg stelde dat de CTIU met buitenlandse rechtshavingsdiensten heeft bijgedragen aan het opschalen van informatie dat effectief is toegepast in de opsporingn van enkele ernstige strafbare feiten. Hij noemde onder andere de duikbootzaak, het drugsvliegtuig in Saramacca en ook het onderzoek naar de terrreurverdachten.

De poltie zegt dat de teruggeroepen politieambtenaren uit de unit intussen op verschillende afdelingen binnen de politieorganisatie zijn geplaatst.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April