Vrouw 40e verkeersdode; chauffeur heeft geen rijbewijs
18 Jul, 21:27
foto


Beatrice Afata (53) is woensdag na een aanrijding tussen een personenauto en een Daftruck, aan de Martin Luther Kingweg, overleden. De politie van Houttuin trof Afata bekneld aan in de personenauto. Zij vertoonde geen teken van leven. De brandweer heeft de vrouw uit het voertuig gehaald. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Het aantal verkeersdoden voor dit jaar is gestegen naar 40.

Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat het voertuig waarin Afata als bijrijder zat, over de Martin Luther Kingweg reed, komende vanuit Paranam. Het voertuig werd bestuurd door de 29-jarige Diego M. Op een bepaald moment wilde hij zijn voorrijder inhalen, die links zou afslaan. Hij kwam op de andere rijhelft om in te halen. Op dat moment kwam er een Daf truck uit tegengestelde richting. Om een botsing te voorkomen, week de truckbestuurder uit naar links richting de berm en op hetzelfde moment week Diego ook uit naar rechts met als gevolg de aanrijding.

Diego M. blijkt niet in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Uitwendig heeft hij schrammen opgelopen en klaagde van pijn. Per ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld en ligt hij onder politiebewaking in de ziekeninrichting. Het ontzielde lichaam van Afata is voor obductie in beslag genomen.

De truckbestuurder is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Hij en zijn bijrijder kwamen met de schrik vrij. De materiële schade aan beide voertuigen is aanzienlijk, meldt de politie Public Relations.

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April