De EBS kondigt energiebeurs aan
19 Jul 2018, 07:46
foto


Om de bewustwording op gang te brengen over de verschillende alternatieven voor het genereren van energie, organiseert de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) van 8 tot en met 11 oktober 2018 een grote energiebeurs in het Lalla Rookh gebouw. Bedrijven, instanties en professionals zullen kennis uitwisselen op het gebied van hernieuwbare energie en energie efficiëntie in Suriname.

De energiebeurs is bestemd voor studenten, consumenten, onderwijsinstituten, ondernemers en overheidsorganisaties. De deelnemers aan de beurs zullen hun producten en diensten ‘showcasen’ en uitgebreid ingaan op hun bedrijfsprocessen. Klimaatsverandering is een wereldwijd fenomeen, dat zich ook doet gevoelen in Suriname. De EBS meent dat wij daarom ook op zoek moeten gaan naar mogelijkheden voor het genereren van groene energie om het klimaat te beheersen.

De EBS is de leverancier van elektrische energie en is verantwoordelijk voor opwekking, transmissie en distributie van die energie naar haar klanten. De opwekking van energie geschiedt middels de thermische krachtcentrales van EBS die zich bevinden in Paramaribo. Daarnaast zijn er kleinere opwekcentrales in de diverse districten gehuisvest. De distributie naar haar klanten toe geschiedt middels onderstations en het hoog- en laagspanningsnetwerk (het elektriciteitsnetwerk), meldt de EBS Public Relations & Corporate Services.

Suriname is een samenwerkingsverband aangegaan met de Inter-American Development Bank (IDB om de energievoorziening in het land te upgraden. De EBS werkt in verband hiermee aan het verhogen van de bewustwording over hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. Op de energiebeurs zal kennis worden gedeeld, en daarmede het bewustzijn aangewakkerd, over hernieuwbare energie in het algemeen en de specifieke vormen hiervan in het bijzonder en zal er ook aandacht besteed worden aan energie efficiënte zaken.

Efficiënt omgaan met energie kan op diverse manieren in de eigen thuis en/of werk situatie. Bijvoorbeeld door alleen de lampen aan te maken in dat deel van de woning waar men zich op dat moment bevindt, adviseert de EBS. Op de beurs zal het energievraagstuk vanuit verschillende invalshoeken worden bekeken.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April