Abdoel: 4 miljoen euro van Republic Bank in beslag genomen
17 Jul, 13:37
foto
Amzad Abdoel onthult dat 4 miljoen euro van Republic Bank in beslag is genomen door Nederland. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) heeft in De Nationale Assemblee zojuist aan de regering gevraagd of het waar is dat een geldverzending van de Republic Bank in beslag is genomen in Nederland. Eerder is 19,5 miljoen euro in beslag genomen van drie lokale banken die via de Centrale Bank van Suriname werd verscheept via Nederland.

Abdoel zei dat hij vorige week een belangrijk onderwerp had aangekaart. Hij wilde weten hoe het staat met de 19,5 miljoen euro. Het Assembleelid benadrukte dat hij ook vragen had gesteld over de Caribbean Financial Action Task Force. Hij wilde weten hoe het staat met de compliance van Suriname.

Abdoel wil graag dat de regering vandaag nog antwoordt als het kan. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons merkte op dat het belangrijk is en dat het dan de tweede keer is dat geld uit Suriname in beslag is genomen. Regeringscoördinator Soewarto Moestadja merkt op dat alle collega's die weten dat antwoord gegeven moet worden, aanwezig moeten zijn. Hij verwacht dat zijn collega van Financiën, Gillmore Hoefdraad, vandaag nog antwoord geeft.

Assembleeleden dringen aan op verantwoording van de regering over de gang van zaken. Het gaat om een zwaarwichtige aangelegenheid. Simons zegt dat zij er alles aan zal doen dat de regering vandaag nog antwoord geeft. Dit op basis van opmerkingen van oppositie én coalitie.

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February