Para treft maatregelen voor veilige vakantieperiode
17 Jul, 15:22
foto
De verschillende diensten van het district Para werken samen om de veiligheid van bezoekers te garanderen. (Foto: BIC Para)


Op de wegen in Para zal in de komende periode de controle worden verhoogd. Met het oog op de vakantieperiode zullen ook de recreatieoorden worden gecontroleerd op veiligheid en hygiëne. Op de ontspanningsplekken komen grote plakkaten met contactnummer van de veiligheidsdiensten in Para. Bezoekers kunnen bij eventuele calamiteiten of klachten bellen naar de verschillende veiligheidsdiensten.

Leden van de Brandweer, Politie, het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg, het Nationaal Leger, de Belastingsdienst en de Regionale Gezondheidsdienst, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), Stichting Safety Para, National Water Rescue, Arbeidsinspectie en de Bestuursdienst hebben zich tijdens een overleg op het districtscommissariaat gebogen over extra voorzieningen. Het is de diensten menens om in de veiligheid van bezoekers aan het district in de vakantieperiode te waarborgen.

De politie en de MAS zullen het verkeer op de openbare wegen en de pleziervaartuigen op het water controleren op de naleving van veiligheidsregels te land en te water. Bij een noodsituatie kan een beroep worden gedaan op eerstehulpverlening en zal de ambulancedienst ook zijn gegarandeerd. Onderlinge samenwerking tussen de verschillende diensten, moet er toe bijdragen dat er snel hulp kan worden geboden bij onregelmatigheden, zegt het Burger Informatie Centrum Para.

Vorig jaar waren er vechtpartijen bij verschillende recreatieoorden. Er was ook sprake van ernstige verstoring van de openbare orde, terwijl er ook meldingen waren van misdrijven. Dit jaar komt er voor de vakantieperiode een interventie eenheid die in de nabije omgeving van de oorden post zal vatten en op afroep beschikbaar zal zijn. Deze eenheid zal hard optreden –binnen de regels van wet- en regelgeving – tegen ernstige ordeverstoorders.

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February