VWO examenresultaten al 11% hoger dan vorig jaar
17 Jul, 00:56
foto
De resultaten van het Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (VWO) liggen dit schooljaar 11% hoger dan het jaar daarvoor. 16% heeft herexamen. Het cijfer gaat verder stijgen.


Het slagingspercentage van het Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (VWO), zonder de resultaten van de herexamen kandidaten, ligt hoger dan vorig schooljaar. Er is al een stijging van 11% genoteerd. Dit percentage gaat nog oplopen na het herexamen. 65% van de VWO-examenkandidaten is direct geslaagd, terwijl het slagingspercentage vorig jaar 54% bedroeg. Het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum heeft de meeste geslaagden op VWO-niveau, 91% is direct geslaagd, gevolgd door de Scholengemeenschap Nickerie met 90% geslaagden. Het E.P. Meyer Lyceum met 71% geslaagden.

Vorig jaar had het AAHA ook al het hoogste percentage namelijk 89%, gevolgd door de Scholengemeenschap Tamanredjo met 67% en het J. C. de Miranda Lyceum haalde 63% direct geslaagden. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur stelt dat de eindexamen resultaten van het schooljaar 2017-2018 'gemiddeld' te noemen zijn. De cijfers zijn maandagavond vrijgegeven door het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.

Het percentage van het HAVO (Hoger Algemeen Vormend Onderwijs) blijft onveranderd in vergelijking met het schooljaar 2016-2017. In beide leerjaren slaagde 44% van de kandidaten meteen. De Scholengemeenschap Sanatan Dharm noteert voor dit jaar het hoogste percentage direct geslaagden en wel 66%, gevolgd door de Scholengemeenschap Nickerie met 54%. Op de derde positie staat het Henri Dahlberg college met een slagingspercentage van 52%. Vorig jaar had de Scholengemeenschap Maho het hoogst aantal direct geslaagden namelijk 59%, gevolgd door de Scholengemeenschap Nickerie met 52% en de Henri Hassankhan Scholengemeenschap met 50%. Met de resultaten van de herexamen kandidaten zullen de resultaten verwachtbaar hoger komen te staan.

Op de Pedagogische Instituten is van de 349 kandidaten, 50% direct geslaagd. Het beste resultaat werd behaald op het Pedagogisch Instituut Nickerie, waar 70% van de kandidaten meteen de eindstreep behaalde. Op het Albert Cameron Instituut slaagde slechts 38% van de leerlingen meteen.

Imeao telde zowel voor de avond- als de dagopleiding 108 examenkandidaten. Hiervan zijn 49 direct geslaagd. Voor de avond opleiding betekent dit een percentage van 35% direct geslaagden en voor de dagopleiding 70%.

U kunt de resultaten hier downloaden
pdf-icon.gif HAVO.pdf     pdf-icon.gif Imeao.pdf     pdf-icon.gif Pedagogische_Instituten.pdf     pdf-icon.gif VWO.pdf                

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February