Politie-informatie over vechtpartij bij ziekenhuis
16 Jul, 18:44
foto


Kelly A. (37) en Candice W. (27) zijn ter verpleging in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo opgenomen. Zij zijn betrokken bij een vechtpartij, die zich voor een deel heeft afgespeeld op het terrein van het ziekenhuis. Juan S. (25) mocht na medische behandeling naar huis, terwijl Iwan L. na medische behandeling weggelopen is uit het ziekenhuis.

Drie gewonde mannen zijn vanmorgen voor medische behandeling naar de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) gebracht door twee mannen en drie vrouwen. De drie mannen hadden steekverwondingen opgelopen. Kort nadat deze drie slachtoffers de behandelruimte van de SEH waren binnengebracht, kwamen twee andere mannen ter plaatse die in de behandelruimte wilden gaan. Dat is hen echter belet door beveiligers van het ziekenhuis.

De twee mannen liepen vervolgens het terrein op alwaar de begeleiders van de drie slachtoffers stonden. Een van de twee mannen trok een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht hiermee Candice W. een ernstige verwonding toe in het gelaat. Vervolgens renden de twee mannen weg waarbij een hunner een jachtgeweer met ingekorte loop tevoorschijn haalde en daarmee intimidatieschoten loste. Een derde man wachtte de twee vluchtende mannen op in een auto die in de directe omgeving van het ziekenhuis geparkeerd stond. Nadat de twee gewapende mannen in de auto zijn gestapt, is de auto met hoge snelheid weggereden.

Volgens verklaring van de slachtoffers en begeleiders waren zij op een verjaardag feest in een bar/dancing aan de Saramaccastraat. Op gegeven moment ontstond er een vechtpartij waarbij de slachtoffers, vermoedelijk met een mes, door een man zijn neergestoken. De slachtoffers zijn per eigen gelegenheid vervoerd naar de SEH. De vermoedelijke messentrekker is de man geweest die naderhand schoten heeft gelost uit het jachtgeweer met ingekorte loop.

Kort na het incident op het AZP terrein is door de beveiliging van het ziekenhuis en door de politie van het ressort Munder ervoor gezorgd dat de rust en veiligheid zijn teruggekeerd, meldt de politie Public Relations.

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February