VHP levert heftige kritiek op Assembleevoorzitter Simons
16 Jul, 00:00
foto


Hoewel de VHP in De Nationale Assemblee verder geen punt maakte over het optreden van Rachied Doekhie (NDP) die Krishna Mathoera (VHP) beschuldigde van 350 kilogram drugs in haar woonkamer te hebben gehad, komt de partij nu met een verklaring uit. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons wordt ervan beschuldigd dat zij haar werk niet goed doet.

De VHP vraagt zich af waarom Simons niet krachtig optreedt tegen leden die hun positie misbruiken om met modder te gooien en allerlei wilde en ongefundeerde beschuldigingen te uiten. Keer op keer blijkt de voorzitter niet in staat haar partijgenoten in toom te houden, terwijl ze leden van de oppositie te pas en te onpas de mond snoert, stelt de VHP.

"De voorzitter liet zich de afgelopen week weer van haar zwakste kant zien. Niet effectief, zwalkend en geen moment had ze de zaak in de hand. Het toppunt was dat ze zich verschool achter de microfoon, of die wel of niet open stond, toen Doekhie weer eens leegliep. ‘Microfoon wel of niet open’ is het slechts denkbare argument in deze, iedereen in de zaal kon horen wat het ongeleide projectiel Doekhie uitkraamde. De oren van de DNA leden hebben geen ‘aan/uit’-knop".

Het lijkt er op dat de voorzitter spelletjes meespeelt om modder en smaad te verspreiden en het op een laffe manier te sanctioneren, meent de VHP. Dit moet stoppen, de VHP duldt dit gedrag niet meer. De DNA-voorzitter heeft een rol te spelen als het gaat om het ordelijk verloop van vergaderingen en gedrag van leden. Ze moet die verantwoordelijkheid nemen en geen ‘schuiltje’ spelen. Als ze niets te verbergen heeft, moet ze optreden tegen blindgangers als Doekhie.

Dat de partij van de DNA-voorzitter alles in het werk stelt om de VHP kapot te maken is voor eenieder duidelijk, meent de oranje partij. "Wat ook voor eenieder duidelijk is, is dat de VHP in opmars is. De VHP groeit, de VHP verbreedt en verdiept zich. De VHP ontpopt zich als de echte nationale partij van Suriname. Een partij waar sterke en integere vrouwen zoals Krishna Mathoera weten hoe je de gemeenschap moet beschermen, niet alleen tegen criminelen, maar ook tegen blaffende, loslopende honden," zegt de VHP in een verklaring.

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February