Surafy helpt moestuin Nos Kasitas opknappen
16 Jul 2018, 00:58
foto
De kinderen van Nos Kasitas samen met de jongerenvereniging Surafy bezig met het opknappen en opnieuw beplanten van de moestuin.


De agrarische jongerenvereniging Surafy (Suriname Argricultural Forum for Youth) heeft de moestuin van het Kindertehuis Nos Kasitas onder handen genomen. De vereniging heeft het besluit genomen enkele kindertehuizen te ondersteunen met het aanleggen/rehabiliteren van hun moestuinen. Naast het zelfvoorzienend maken van de tehuizen, zullen de pupillen en de begeleiders na het project kennis hebben opgedaan over het telen van groenten en de mogelijkheden die agro-ondernemerschap biedt.

Het eerste tehuis dat in 2018 ondersteuning gekregen heeft is Nos Kasitas. Bij een bezoek aan het tehuis is geconstateerd dat het terrein waar de groentetuin gevestigd is opgehoogd moest worden, de bakken opnieuw met substraat gevuld en opnieuw beplant moesten worden en het schaduwgaas deels vervangen moest worden.

De jongeren hebben samen met de kinderen de bodemstructuur in de bakken verbeterd, het schaduwgaas gerepareerd en nieuwe groenteplantjes ingezet. Surafy heeft ook gereedschap gedoneerd voor het onderhouden van de moestuin. Het is de bedoeling regelmatig terug te gaan voor begeleiding van de pupillen die gekozen zijn voor het onderhouden van de tuin. Door de moestuinen (opnieuw) in te richten, is een wezenlijke bijdrage geleverd aan het duurzaam waarborgen van de voedselvoorziening van het tehuis, zegt de jongerenvereniging.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April