Twee mannen ingesloten voor verduistering auto's
15 Jul, 02:47
foto


Twee mannen zijn ingesloten door de recherche van regio Oost. Steve L. en Ricardo P. worden verdacht van verduistering van voertuigen, terwijl Dharminderkoemar A. aangehouden is voor heling. Hij is inmiddels op vrije voeten.

De benadeelde heeft tegenover de politie verklaard dat zij een personenauto aan Brain. P., die naderhand Ricardo, P. blijkt te heten, heeft verhuurd voor de periode van 28 juni t/m 7 juli 2018. De aangeefster bevond zich bij een Car Center aan de Martin Luther Kingweg toen zij haar verhuurde auto ter plaatse zag uitgestald.

De eigenaar van de Car Center gaf haar aan dat twee mannen zijn zaak hebben aangedaan en het voertuig aan hem hebben verkocht. Er is US$ 1.500 aan voorschot betaald. Hij moest nog US$ 1.500 ontvangen. De vrouw deed aangifte, waarna Steve L. en Ricardo P. werden opgespoord.

Bij de aanhouding van Ricardo, P. trof de politie een zwarte personenauto van het merk Toyota; model Ipsum in zijn bezit aan. Deze auto blijkt ook verduisterd te zijn en is in beslag genomen. Ricardo P. en Steve L. zijn onder andere ter zake verduistering en valsheid in geschrifte ingesloten. Dharminderkoemar A. was voor heling ingesloten maar, is ondertussen in vrijheid gesteld.

Gebleken is dat het regelmatig voorkomt dat criminelen auto’s huren bij autoverhuurbedrijven. Vervolgens vervalsen zij de bescheiden van de gehuurde auto’s waarna zij die gaan verkopen voor auto opkoopbedrijven. De politie doet een ernstig beroep op vooral eigenaren van auto opkoopbedrijven om op hun hoede te zijn bij het kopen van vervoersmiddelen bij personen. De opkopers lopen het gevaar dat zij zich schuldig maken aan heling. Heling is een strafbaar feit waarop aanhouding en inverzekeringstelling staat, meldt de politie Public Relations.

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April