Peuterschool 'De Papegaaitjes' houdt eigen WK-dag
14 Jul 2018, 16:47
foto
Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken speelt een potje voetbal met de kinderen van peuterschool 'De Papegaaitjes'. (Foto's: Raoul Lith)


“Sporten is goed voor mij, sporten is goed voor jou. Sporten is goed voor jong en oud, die gezondheid en studiejaren behoudt,” zo klonk het rijmpje van de kinderen van peuterschool ‘De Papegaaitjes’. Om het thema ‘Sport’ goed tot uiting te brengen heeft de school een sportdag gehouden op het Plein van 12 mei. De peuters hebben een potje voetbal gespeeld met Lalinie Gopal, minister van Sport en Jeugdzaken.

“We organiseren jaarlijks een sportdag. En in verband met WK hebben we een papegaaitjes WK-dag 2018 georganiseerd,” zegt Sherida Doorstam, directeur van de peuterschool. Ze geeft aan dat er meerdere takken van sport worden gedaan met de kinderen naast voetbal. Voor deze dag zijn ervaren sporters uitgenodigd om de kinderen creatief bezig te houden op het Plein. “Voor de kinderen is het is belangrijk om te bewegen, te sporten. Je gezondheid gaat vooruit. Je schoolprestatie gaat vooruit”.

“Dit pas helemaal binnen het beleid van het ministerie van Sport en Jeugdzaken, dat kinderen al heel jong spelenderwijs het belang van sport wordt uitgelegd. Ik vind ze heel flinke kinderen en ze hebben heel goed hun best gedaan. De manier waarop ze met elkaar hebben gespeeld is heel belangrijk,” stelt de bewindsvrouw. Ze geeft aan dat sportiviteit en verdraagzaamheid enkele van de dingen die kinderen van jongs af aan moeten leren die in de toekomst alleen maar positief kunnen uitpakken.

Doorstam zegt heel dankbaar te zijn dat de minister is ingegaan op de uitnodiging en ook de kinderen heeft gemotiveerd. Op het Plein waren zichtbaar veel Messi’s en Neymar’s aanwezig. Naast de WK landen waren ook voetbal uniforms van verschillende bekende voetbalploegen. Tussen hen zijn ook pakjes van natio gespot. De school heeft van de de minister enkele sportartikelen ontvangen.

Raoul Lith
Advertenties