Grote partij drugs vernietigd in bijzijn van journalisten
15 Jul 2018, 00:00
foto
Een grote hoeveelheid drugs die afgelopen drie maanden is onderschept, is zaterdag in bijzijn van journalisten, vernietigd door de politie. (Foto's: Raoul Lith)


Een enorme hoeveelheid drugs is zaterdag door de politie vernietigd in het district Para. Na jaren zijn media weer uitgenodigd om getuige te zijn van de drugsverbranding, die plaatsvond onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het gaat om drugs die op diverse momenten in beslag zijn genomen.

625,5 kg cocaïne in poedervorm, 12.100 milliliter vloeibaar, 556 kg marihuana (yami), 517,3 gram methan (sukru) en 496 XTC pillen zijn in vlammen opgegaan. Ter plekke zijn opnieuw testen gedaan. Het gaat om drugs die tussen februari tot en met juni dit jaar zijn onderschept, deelt hoofdinspecteur Retitia Forster, hoofd van de afdeling drugsbestrijding mee aan journalisten.

Opvallend is dat mensen ook proberen drugs via postpakketten het land uit te krijgen. Vaak worden er valse identiteitskaarten hiervoor gebruikt. Forster legt uit dat wanneer het spul in beslag genomen wordt, Narcotica Brigade een initiële test doet. Daarna worden monsters gestuurd naar het Centraal Laboratorium. Alles gebeurt in afstemming met het Openbaar Ministerie.

Het vernietigen van de drugs neemt uren in beslag. In de enorme hitte wordt alles opnieuw getest en gewogen. Om ervoor te zorgen dat de drugs goed brandt, worden er oude banden gebruikt. Het team blijft tot alles verteerd is door het vuur. Vooral de geperste marihuana (yami) neemt veel tijd in beslag.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April