PL gaat stapje verder na succes weekendwinkel
14 Jul 2018, 08:35
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van PL, spreekt de kernvoorzitters toe in het partijgebouw.


De start van de weekendwinkel als pilotproject van Pertjajah Luhur (PL) is dermate succesvol geweest, dat de partij nu nóg een stapje verder gaat, zegt voorzitter Paul Somohardjo. Tijdens een vrijdagavond gehouden instructievergadering in het partijcentrum te Beekhuizen hebben kernbesturen de opdracht gekregen om naar de mensen toe te gaan en hen te helpen, waar mogelijk. Die hulp houdt in dat de leden en sympathisanten de goederen, die in de winkel tegen kostprijs te verkrijgen zijn, bij de kernen kunnen bestellen en tot in hun directe woonomgeving geleverd kunnen krijgen.

Somohardjo merkte op dat de weekendwinkel vooral bezocht wordt door mensen die vervoer hebben of zich in de directe nabijheid van het partijcentrum te Beekhuizen bevinden. Met het oplossingsmodel dat hij de aanwezige kernvoorzitters voorhield, komen degenen die verder weg wonen ook aan hun trekken. “We maken sowieso geen winst, maar subsidiëren juist. We zijn een politieke partij, geen handelspartij. Wat wij willen, is dat deze goederen de mensen kunnen bereiken. Hoe meer mensen je bereikt, hoe blijer we zijn, want dan hebben we mensen kunnen helpen”, zei de PL-voorman.

De bestellingen vinden uitsluitend via de kernen plaats. Voordeel voor PL is dat de kernen hierdoor in contact komen met de buurtbewoners en groeien. “Maar we kunnen daardoor ook zien hoe sterk de kernen zijn en hoe hard ze hebben gewerkt. Want een kern ben je niet alleen in naam”, hield Somohardjo vooral de nieuwe kernleden voor.

Buurtbewoners helpen
De PL-voorzitter zei dat het bij de partij niet alleen gaat om het werven van leden, maar vooral om het helpen en begeleiden van mensen. Om dit te bewerkstelligen, geeft de partij haar kernbesturen de nodige tools. In dit geval zijn de tools de ruim 50 producten die zij ook in haar weekendwinkel tegen de kostprijs te koop aanbiedt.

“Jouw taak als kernbestuur is om naar jouw mensen te gaan en hen te vragen wat je voor hen kan doen. Voor wie daar behoefte aan heeft, kunnen de goederen tot aan huis geleverd worden”, luidde zijn boodschap. Alle kernvoorzitters hebben inmiddels een lijst gekregen waarop de prijzen staan. Het is niet de bedoeling dat de kernen mensen in hun omgeving vragen lid te worden in ruil voor de mogelijkheid om de producten tegen kostprijs te kopen. “Geef aan dat je wilt helpen”, instrueerde Somohardjo zijn kernvoorzitters.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April