BvL en ALS in Nickerie hebben ook geprotesteerd
14 Jul, 00:53
foto
Leraren in Hotel Concord in Nickerie bijeen vrijdag. Daar is ook geprotesteerd tegen het beleid van minister Lilian Ferrier.


De afdelingen van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) in Nickerie, hebben vrijdag ook hun stem laten horen. Net als in Paramaribo zijn de onderwijsgevenden bijeen gekomen om te protesteren tegen het beleid van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Vakbondsleider Wilgo Valies heeft aangegeven dat over de hele linie leerkrachten boos zijn op uitspraken gedaan door de minister. Zij heeft de indruk gewekt alsof leerkrachten onbekwaam zijn en verantwoordelijk zijn voor slechte schoolresultaten. Daarnaast willen de BvL en ALS dat de incorporatie van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) niet het komende schooljaar in oktober moet ingaan. Daarvoor is de voorbereidingstijd volgens de bonden en docenten van het IOL te kort. Het onderwijs op deze HBO-opleiding ligt sinds vrijdag stil.

De BvL en ALS willen een onderhoud met de minister. Er is in april een brief geschreven om te praten over de situatie in het onderwijs met de minister. Zij heeft nu een week te tijd gekregen om in gesprek te gaan met de vakbond. Indien Ferrier weigert in te gaan op deze eis, zal de actie worden verscherpt. Vrijdag is een eenmalige protestmanifestatie geweest. De actie van het IOL bij de ingang van de universiteit gaat gewoon door.