Binnenkort uitreiking grondbeschikkingen in Para
13 Jul, 22:35
foto


Aanvragers van grond in het district Para krijgen binnenkort hun grondbeschikking. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), is bezig met de voorbereidingen voor het uitreiken van de beschikkingen. Het beleid van het ministerie is erop gericht de aanvragen die reeds tientallen jaren op het ministerie liggen, doch niet zijn afgehandeld, eindelijk af te ronden, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

In februari dit jaar is het startsein voor het project gegeven middels de gehouden herregistratie van grondaanvragen. Het district Para behoort tot een van de districten met de meest ingediende grondaanvragen. Het gaat voornamelijk om aanvragen van burgers die een bestaan hebben opgebouwd, maar geen rechtszekerheid hebben en mensen die een bereidverklaring of toewijzingsbeschikking moeten krijgen.

Para staat ook bekend om de vele geïnitieerde verkavelingsprojecten, zegt het NII. Het ministerie is er nog niet in geslaagd van deze verkavelingsprojecten een gedegen inventarisatie te maken, waardoor deze projecten vooralsnog niet afgerond kunnen worden. RGB is in deze fase alvast bezig met het screenen van twee projecten, zegt het NII.