Leerkrachten in grote groepen opgekomen bij protest
13 Jul, 11:24
foto
Leerkrachten hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname. (Foto: Raoul Lith)


Het is aardig druk bij het hoofdkwartier van de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname. Een paar honderd leerkrachten hebben gehoor gegeven aan de oproep van vakbondsleider Wilgo Valies om actie te voeren.

De leerkrachten protesteren tegen de plannen van de overheid om het Instituut voor Opleiding van Leraren het komende schooljaar te incorporeren bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Zij vinden dat deze stap beter voorbereid moet worden. De tijd is nu volgens hen tekort daarvoor. Ook zijn de bonden niet te spreken over de houding van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De zon is fel. Dat deert de onderwijsgevenden niet. De rij van aanwezigen begint al bij theater Unique, de overbuurman van BvL. Maar er komen nog meer leerkrachten aan. Bij bosjes melden ze zich aan. De actie is een signaal naar de regering om minister Ferrier tot orde te roepen. Haar wordt verweten dat ze geen respect heeft voor de leerkrachten en niet goed communiceert. De leerkrachten zijn op weg naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om hun protest te laten horen.

René Gompers