Delen van Nieuw Nickerie onder water
12 Jul, 22:17
foto
Delen van Nieuw Nickerie staan blank. Verwacht wordt dat in de ochtend, bij springvloed, het water weer zal stijgen.


Delen van Nieuw Nickerie, in het centrum, zijn tien centimeter tot sommige plaatsen dertig centimeter, onder water. Dit komt door waarschijnlijk een defect of verstopping bij de sluis nabij Centralfountain waar er een automatische klep is, zegt het waarnemend hoofd civiel technische dienst van Regionale Ontwikkeling Amresh Kanhai, aan Starnieuws.

"Het is nu springvloed en het water heeft zijn piek al bereikt. Pas tegen middernacht kunnen we met zekerheid aangeven wat er precies aan de hand is, dan is het water op zijn laagste stand," zegt Kanhai.

Tegen 02.00 uur in de ochtend zal het water weer stijgen door de springvloed. Kanhai deelt mee dat pas vrijdagochtend deze calamiteit hersteld kan worden. Hij geeft de verzekering dat na morgenochtend alles wordt hersteld.

Het water stroomde met grote snelheid de straten, erven en huizen binnen. Binnen een uur veranderden enkele straten in Nieuw Nickerie in een groot zwembad. Het water drong ook het politiebureau, de markt en verschillende andere gebouwen binnen.

Edgar van Genderen