Minister Ferrier heeft geen gesprek gevoerd met VWPU
13 Jul, 00:00
foto
Dennis Wip, voorzitter van VWPU.


De Vereniging van Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit (VWPU) wacht nog steeds op een reactie van onderwijsminister Lilian Ferrier. Donderdag, tot in de avond, was er nog geen gesprek geweest met de minister. Dit in tegenstelling tot de mededeling van minister Soewarto Moestadja namens de regering in De Nationale Assemblee donderdagmiddag.

“We hebben dinsdag gesproken met de minister, donderdag niet. We moeten nog antwoord krijgen van de minister,” benadrukt Dennis Wip, voorzitter van VWPU, donderdagavond in gesprek met Starnieuws. “We wachten nog. Misschien weten we het vannacht," stelt Wip hoopvol.

"Ik mag uw college meedelen namens de minister dat wij inderdaad die besprekingen hebben gevoerd met de vicepresident erbij. De gesprekken zijn ook positief verlopen, maar konden vooralsnog nog niet worden afgerond," zei Moestadja. Hij deelde mee dat de gesprekken vrijdag zullen worden afgerond.

Dinsdag is met de VWPU afgesproken dat Ferrier met collega minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zou overleggen over het oplossingsmodel dat de vereniging heeft aangeboden. Donderdag moest volgens afspraak, Ferrier de VWPU het resultaat van dat gesprek meedelen.

Er worden al drie weken lang geen colleges verzorgd. De actie is bedoeld om de eis van salarisverhogingen, die overigens sinds vorig jaar zouden ingaan, kracht bij te zetten. De VWPU onderhandelt nu rechtstreeks met de overheid. Ze vindt dat het universiteitsbestuur niet oplossingsgericht bezig is. VWPU heeft aan minister Ferrier voorgesteld dat er getrokken wordt uit de pot ‘onvoorziene omstandigheden’ waar er SRD 150 miljoen in zit, om een oplossing te brengen. Zij zou hierover gaan overleggen met minister Hoefdraad.

We hebben wel alles ‘ready’ gemaakt om maandag het onderwijsproces te hervatten, als de reactie een positieve is. Als het onderwijsproces langer dan vier weken stil staat, is de kans groot dat het een verloren jaar wordt voor de studenten.