Situatie in Albina weer onder controle
11 Jul, 20:44
foto


De verhitte situatie die ontstaan was dinsdag in Albina, is intussen onder controle. Politie-eenheden hebben Jurgen K. (31) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe hij vernielingen aangericht heeft. Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen verricht zullen worden, kondigt de politie Public Relations aan.

Een menigte kwam in opstand en deed bedreigende uitlatingen naar de plaatselijke winkeliers en ondernemers. Bezittingen van de winkeliers zijn vernield. De mensen vinden dat de passagier die, die een ondernemer is, schuldig is aan de dood van de bootsman ‘Jote’. Volgens verklaring van de winkeliers bevonden twee mannen uit de menigte zich op het dak van één van de panden. Enkelen hebben de winkelpanden bekogeld en ook vernielingen verricht aan roldeuren, zekeringskasten en andere zaken.

De plaatselijke politie kreeg assistentie van de recherche van regio Oost en het Regio Bijstand Team Oost (RBTO). Onder herrieschoppers bevonden zich enkelen die zich duidelijk tegoed hadden gedaan aan overmatig alcohol gebruik.

De situatie in Albina is onder controle. De winkeliers hebben na het politieoptreden hun deuren weer geopend.

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April