Bootsman Jote bekoopt roof met dood
11 Jul, 14:33
foto


Bootsman ‘Jote’ heeft zondagavond een passagier bij de oversteek in de Marowijnerivier beroofd. Tijdens een worsteling met zijn slachtoffer is de dief met buit en al in de rivier gevallen. Zijn lijk is dinsdag opgevist door de Franse politie.

De benadeelde, een ondernemer in Albina, verklaarde aan de politie dat hij aan de Franse kant een boot instapte voor de oversteek naar Albina. Bootsman ‘Jote’ wilde 10 euro voor de oversteek. Toen zij het Veerplein van Albina naderden, haalde de passagier geld uit zijn broekzak. Bij die handeling bracht ‘Jote’ de boot terug naar het midden van de rivier. Hij heeft de passagier enkel slagen met een ijzeren pijp toegebracht. Onder bedreiging moest de passagier al zijn geld afstaan.

Er ontstond op gegeven moment een worsteling tussen de twee mannen. Op gegeven moment moet ‘Jote’ met buit en al in het water zijn gevallen. Hij verdween in de diepte. Het lukte de passagier om met de boot Albina te bereiken waar hij de politie vertelde over wat hem was overkomen. Een zoekactie naar ‘Jote’ leverde niets op. De Franse politie heeft het lijk gisteren opgevist en overgedragen aan de politie van Albina. Het lijk en de boot zijn in beslag genomen.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April