Onderwijsproces universiteit kan maandag hervatten
10 Jul, 16:33
foto
Dennis Wip, voorzitter van VWPU. (Foto: René Gompers)


Als alles goed verloopt, wordt het onderwijsproces op de Anton de Kom Universiteit van Suriname vanaf maandag hervat. Het onderwijs en alles wat direct te maken heeft met dat proces, ligt al bijkans drie weken stil. Het wetenschappelijk personeel eist een salarisverhoging. De Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit (VWPU) heeft vandaag “een goed gesprek” met onderwijsminister Lilian Ferrier gehad hierover.

“Het was een goed gesprek hoewel er nog geen resultaat is,” deelt VWPU-voorzitter Dennis Wip aan Starnieuws mee. “We hebben de minister gevraagd om met haar collega-minister van Financiën over de eis die we haar voorgelegd hebben te buigen. Minister Hoefdraad heeft aangegeven dat er een pot van SRD 150 miljoen beschikbaar is voor onvoorziene omstandigheden. Daar kan de universiteit uit trekken voor de salarissen en andere zaken om invulling te kunnen geven aan onze eis.”

VWPU hoopt dat Financiën instemt met het voorstel om de salarisverhogingen en alle afspraken daaromheen in orde te krijgen. Afgesproken is dat minister Ferrier de vereniging donderdag informeert over haar consultatie met Financiën. “Als haar reactie naar ons positief is, hebben we afgesproken om per maandag te starten met de colleges,” deelt Wip mee. De kans dat het een verloren jaar wordt voor de studenten is groot als de actie langer duurt.

René Gompers

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February