Nieuwe situatie Coesewijnestraat-Ephraimzegen-Rust en Werkweg
10 Jul, 20:44
foto
Het verkeer op de kruising Coesewijne-straat - Ephraimzegen en de Rust en Werkweg ondergaat een verandering per zondag 15 juli. (Foto: NII)


Om 9.00 uur zondag 15 juli zal de verkeerssituatie op de kruising Coesewijne-straat - Ephraimzegen en de Rust en Werkweg worden gewijzigd. De afdeling verkeer van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), brengt in samenspraak met het Korps Politie Suriname de verandering.

De verkeerslichten zullen aangepast worden zodat er sprake kan zijn van een vlotte afwikkeling van het verkeer. Voor nu is de situatie als volgt: het verkeer komend vanuit de Coeswijnestraat (noord) richting Nieuw Weergevondenweg is verplicht links af te slaan. Dat zal vanaf 15 juli niet meer het geval zijn. Het verkeer mag richting de Nieuw Weergevonden weg gaan en kan er nog steeds linksaf inslaan. Het verkeer dat vanuit Ephraimzegenweg komt en niet over de Coesewijnestraat richting Latour mag, zal dat vanaf zondag wel mogen. Ook mag het verkeer dan nog steeds rechtsaf inslaan richting de Coesewijnestraat (noord).

Henk Wip, hoofd van de afdeling verkeer van OWT&C, laat via het Nationaal Informatie Instituut weten dat er diverse evaluatie momenten zijn geweest over de situatie. Dagelijks blijkt dat enkele weggebruikers de signalen van het verkeerslicht negeren en dat er op bepaalde tijden sprake is van filevorming.

Gelet op dit project vinden er ook werkzaamheden op de weg plaats. Bij de nieuwe instellingen van het verkeerslicht worden er een aantal randvoorwaarden gepleegd. Een van de voorwaarden is dat er een extra rijstrook komt aan de Rust en Werkweg waarbij het fietspad versmald wordt van 2.60 meter naar 1.60 meter. Dit alles wordt gedaan om zoveel mogelijk een filevorming te voorkomen waardoor het verkeer een vlotter verloopt.

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April