HVB installeert onderafdeling Lelydorp en drie kernen
10 Jul, 08:28
foto
Mike Noersalim, voorzitter van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging heeft de onderafdeling en drie kernen geïnstalleerd in Lelydorp.


Bij de installatie van de onderafdeling Lelydorp en drie kernen van Lelydorp-West in het weekend te Dessa, gaf voorzitter Mike Noersalim van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) aan dat de nieuwe leden moeten beseffen dat "een HVB-er in onze visie een ontwikkelingswerker is. Iemand die dienstbaar moet zijn aan de samenleving en in elk geval integriteit en transparantie als eigenschappen moet hebben."

"Willen wij het vertrouwen in de politiek terugbrengen, dan moeten we bij onszelf beginnen. Wij gaan niet alle problemen van het land kunnen oplossen, maar begin alvast in uw eigen buurt of ressort en kom met initiatieven die zeker zullen worden ondersteund door het hoofdbestuur", stelde Noeraslim.
"De HVB is een partij die geen etnische presidia kent. Wi alla na srananman", benadrukte politiek leider Raymond Sapoen. Hij herhaalde de ambitie van de partij om uit te groeien tot de 3e grote politieke partij in Suriname. Dat gaat alleen maar kunnen als alle leden de handen uit de mouwen steken en vooral luisteren naar de plaatselijke gemeenschap.

"Wij moeten de partij transformeren naar een partij met duidelijke standpunten en ontwikkelingsgerichte activiteiten zoals de ICT cursus die gratis wordt aangeboden aan enkele buurten en het stimuleren van ondernemerschap." De tijd van pasarmalam, volkswinkels en bigisma dey voor verkiezingswinst, is voorbij. Kijkt u maar naar de sterk afgenomen stemmenwinst van de afgelopen verkiezingen", richtte Sapoen zich tot de traditionele PL-aanhangers. De kiezers kijken uit naar reële ontwikkelingskansen begeleid door dienstbaar en eerlijk leiderschap", zei de politiek leider.

Volgens Sapoen boet de politiek ook in aan geloofwaardigheid vanwege corruptie die niet adequaat word bestreden. "Wij moeten nu eens eindelijk ophouden in dit land om gemeenschapsgelden te misbruiken voor privé gewin, crisis of geen crisis!" Het is om deze reden ook dat de partij bij de toelating van nieuwe leden streng let op hun inborst.
De HVB zal haar mobilisatie-activiteiten deze maand vervolgen in Nickerie alwaar er een aantal kernen zal worden geïnstalleerd.