Waterleveranciers worden betaald door Financiën
09 Jul, 14:32
foto


De waterlevering door de drie ondernemers die hun dienstverlening hebben gestaakt, wordt weer opgepakt. Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), zegt aan Starnieuws dat een groot deel van de betalingsachterstand wordt ingelopen door het ministerie van Financiën.

Het stopzetten van de dienstverlening, heeft grote consequenties, zegt Oosterling. De ondernemers leveren water aan het gehele land. Er is geen water geleverd aan Coronie, Nickerie en Commewijne. De kelders van Commewijne zijn niet gevuld, terwijl ook het cellenhuis te Richelieu niet kon worden voorzien. Ook huishoudens waar er geen waterleiding is, konden niet worden voorzien.

Oosterling merkt op dat de ondernemers contracten hebben via het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. SWM coördineert de levering. Er moest een acute oplossing komen omdat de situatie nijpend werd. Hij is blij dat het ministerie ertoe overgaat om de achterstand in te lopen. Oosterling verwacht dat vandaag nog de levering van het water wordt opgepakt.