Werkgroep Pamaka voert bespreking in Frans-Guyana
09 Jul, 08:37
foto
De ontwikkelingsbeweging Pamaka in vergadering bijeen te St. Laurent in buurland Frans-Guyana. (Foto: Werkgroep Ontwikkeling Pamaka)


De Werkgroep Ontwikkeling Pamaka heeft zaterdag een bezoek gebracht aan stamgenoten in St. Laurent, Frans-Guyana. De bedoeling van het bezoek is om de samenwerking tussen Pamaka in Frans-Guyana en Suriname te evalueren en vervolgstappen te ondernemen voor meer diepgang, deelt Johannes Tojo van de werkgroep mee.


Deze nieuwe ontwikkelingsbeweging heeft intussen al een strategisch ontwikkelingsplan opgesteld, een projectidee ontwikkeld en een model organisatiestructuur voorbereid om invulling te geven aan het totale ontwikkelingsplaatje in het ressort.

Consultaties met het gezag en bewoners in de Pamaka dorp vinden nog van de maand plaats. Bij deze consultaties worden de ontwikkelingsplaatjes gepresenteerd. De ontwikkeling is breed en voldoet aan de eisen van de huidige en toekomstige generatie Pamaka, stelt Tojo.

Paramaccaners in Suriname en in Frans-Guyana hebben besloten zich te bundelen en samen te werken om hun woongebied te ontwikkelen. Het gebied heeft voldoende potentie, meent de Werkgroep.

Sunday 24 February
Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February