Drie nieuwe pompen voor Wageningen geleverd
09 Jul, 10:32
foto
De pompen worden te Wageningen ingeklaard. De installatie zal binnenkort plaatsvinden. (Foto: NII)


Drie nieuwe pompen bestemd voor het project Rehabilitatie Pompgemaal Wageningen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn reeds ter plekke. De installatie zal op korte termijn plaatsvinden. De pompen zijn geleverd door het Indiase bedrijf Kirloskar Brotherszal Er is ruim US$ 8,64 miljoen gekoppeld aan dit project dat gefinancierd wordt uit de creditline van India, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Na het houden van een openbare aanbesteding, zullen er verder civieltechnische werkzaamheden in en rond het pompgemaal worden verricht door een lokale aannemer. Het ministerie van LVV geeft aan dat de focus bij dit project betreft het herstel van de civiele, elektrische en mechanische werken in het bestaande pompstation en de sluizen met inbegrip van de infrastructuur rond het gebouw en andere drainage en irrigatiewerken die verbonden zijn met het pompstation.

Met de uitvoering van dit project zal er een bijdrage geleverd worden aan de rijstsector voor maximale inzaai en productieverhoging, waarbij de beschikbaarheid van voldoende irrigatiewater voor de landbouwers gegarandeerd zal zijn.

De start van de installatie van de eerste pomp is gepland voor augustus 2018 en de laatste pomp in de eerste week van december 2018. Het streven is om in december 2018 alle drie pompen operationeel te hebben.