PL gaat voor twee zetels in Paramaribo
09 Jul, 06:43
foto
De bijeenkomst van Pertjajah Luhur in Clevia. De partij heeft twintig opnieuw geïnstalleerd.


De Pertjajah Luhur (PL) is vastbesloten om in Paramaribo twee zetels binnen te halen. De partij is in dit kiesdistrict altijd verzekerd geweest van minstens één zetel, maar is er van overtuigd dat de tweede zetel haalbaar is. Tijdens de derde PL Aktua Festa te Clevia heeft de partij ruim twintig kernen, die in de afgelopen periode zijn geïnstalleerd dan wel wederom zijn geïnstalleerd, aan het publiek gepresenteerd.

Het gaat onder meer om diverse kernen van Beekhuizen, Flora, Latour, Blauwgrond, Leonsberg, Clevia, Rainville, Maretraite, Weg naar Zee, Bolletrieweg en Welgelegen. Het ressort Blauwgrond met ruim 20.000 Surinamers van Javaanse afkomst is voor de PL altijd zeer belangrijk geweest, omdat de partij daar grotendeels de stemmen heeft verkregen voor die ene zetel in Paramaribo. Getuige de installatie van kernen in diverse andere ressorten, is de PL vast van plan een tweede zetel te verzilveren.

PL-voorzitter Paul Somohardjo rekende het goed opgekomen publiek voor dat de kracht van de NDP in Paramaribo negen zetels is, maar dat met nog een paar honderd stemmen de PL tijdens vorige verkiezingen ook een tweede zetel had kunnen bemachtigen. Hetzelfde geldt trouwens voor andere partijen zoals DOE, die met enkele honderden stemmen meer, een extra zetel konden krijgen. De politicus bracht in herinnering dat de NDP ooit eens ook maar drie zetels had.

Niet laten misleiden
Somohardjo sprak de hoop uit dat de mensen zich niet laten misleiden door pakketten en benoemingen. Hij zei tegen de mensen dat de NDP niet in staat is geweest iets voor ze te doen, behalve het verstrekken van pakketten. De PL daarentegen heeft ervoor gezorgd dat - tijdens de samenwerking met het Nieuw Front – het sportterrein te Clevia ter beschikking is gekomen van de bewoners van Clevia, terwijl de wegen in die omgeving ook zijn geasfalteerd. Hij zei dat degenen die desondanks voor nog vijf of nog tien willen kiezen, zijn vrij daartoe, maar vreest dat dan nog meer mensen zullen pinaren en Suriname verder geïsoleerd zal raken.

“Laten wij het verleden vergeten en kijken naar de toekomst. Ik wil verandering brengen, als jij dat wil. Ik wil je helpen, als jij die hulp wil”, hield hij de mensen voor, en noemde in dit kader de vele drugs die al dan niet zijn geconfisqueerd, zwart geld dat in Suriname rouleert en de vele winkels die tot kleine casino’s zijn verworden.

Tijd voor verandering
Volgens Somohardjo is het nu tijd voor verandering. Deze verandering is noodzakelijk, anders zal het Surinaamse volk het echt moeilijk hebben. “Wij zijn de ondergaande zon. Maar wat gebeurt met de jongeren? We zullen toch niet lijdzaam toezien dat de generaties die je achterlaat zullen pinaren? Hoeveel winkels en bedrijven zijn failliet en gesloten? Je stuurt je kinderen toch niet naar school om pakketten te ontvangen?” sprak de PL-voorzitter.

Hij zei dat dit de reden is waarom de partij geen pakketten geeft, maar in plaats daarvan ervoor kiest om het volk te ondersteunen met haar sociale weekendwinkel, waar de mensen elke zaterdag en zondag ruim 50 goederen tegen kostprijs kunnen kopen. De opening van de weekendwinkel vorige week was een ongekend succes; de producten waren zo snel uitverkocht dat de organisatie in allerijl opnieuw goederen moest laten halen en verpakken om de bezoekers tegemoet te komen.

Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February