Bouterse en delegatie terug in Suriname
08 Jul, 16:32
foto
President Desi Bouterse bij aankomst uit Jamaica zaterdag. Hij heeft daar de 39e Caricom staatshoofdenvergadering bijgewoond. (Foto: NII)


President Desi Bouterse en zijn delegatie zijn zaterdag teruggekeerd van Jamaica, waar hij de 39e Staatshoofdenconferentie van de Caricom heeft bijgewoond. Tijdens de top zijn harde noten gekraakt. De Caricomleiders vinden dat dat versneld uitvoering van de werking van de interne markt en economie (CSME) moet plaatsvinden.

Op de Johan Adolf Pengel Luchthaven werd het staatshoofd verwelkomd door de vicepresident, Ashwin Adhin, de directeur van de luchthaven, Vijay Chotkan, districtscommissaris van het district Para, Armand Jurel en andere hoogwaardigheidsbekleders, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Op de 39e top is een protocol aangenomen die de rechten van personen die naar een ander land reizen in het kader van het vrij verkeer van bekwaamheden waarborgt. Het protocol omvat ook de vrouwen en naasten van personen die naar een ander land verhuizen.

De regeringsleider hebben de noodzaak benadrukt om zich te blijven concentreren op de CSME. Overeengekomen dat er in november 2018 in Trinidad en Tobago een speciale vergadering over deze kwestie zal worden gehouden.