Minister Gopal prijst boek 'Surinaamse Leeuwen'
08 Jul, 20:31
foto


Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken vindt het boek Surinaamse Leeuwen bijzonder. Zij mocht zaterdag een exemplaar in ontvangst nemen. Het foto-interview boek is een unieke registratie van de grote invloed van Surinaamse topvoetballers op de internationale successen van het Nederlandse Elftal. Op deze avond in Courtyard by Mariott is er ook ode gebracht aan voetbalhelden.

Surinaamse leeuwen staat voor meer dan voetbal en Oranje alleen. Het boek is een verbinding tussen Nederland en Suriname en tussen mensen met een Surinaams achtergrond. De minister vindt het een bijzonder boek, omdat een stukje belangrijke geschiedenis van Suriname daarin is vastgelegd, staat in een persbericht van het Nationaal Informatie Centrum.

De bewindsvrouw heeft waardering getoond voor de inzet van de totstandkoming van het boek. Zij is bijzonder trots op de prestaties en de wijze waarop Surinamers niet alleen Nederland maar ook hun vaderland Suriname vertegenwoordigen. Op sociaal vlak hebben waardige Surinamers hun beste zijde laten zien door zich te verenigen in Stichting Suriprofs om fondsen te verwerven voor projecten in Suriname. Het ministerie is daarom bijzonder ingenomen met het initiatief waarbij de bijdragen is vastgelegd in een boek dat ook nog de toepasselijke naam draagt.